Door handlecabinet knobsknobs and handlescrystal door knobsdoor knobs onlinedoor knobs outletbirdcage handleCrystal handlesCeramic handlesDoor locksKitchen KnivesAlloy handleCopper handleAluminum handleResin knobsStainless handleSoft rubber handlesKitchenware Faucet
Spredning

Bioaskebekendtgørelsen kræver, at bioasken doseres præcist og spredes jævnt over arealet. Det lyder som en selvfølge, men er det langt fra.

Det har vist sig ganske vanskeligt at dosere og sprede i skove. En af udfordringerne er træerne. Når asken skal spredes omkring 10 meter ind i bevoksningen til hver side fra et spor, er der stor risiko for, at asken rammer et træ, inden den burde være faldet til jorden. Denne udfordring mangler helt på marker. En anden udfordring er uens kørehastighed. På moderne spredevogne er hastigheden og spredningen koordineret via en computerstyring. På ældre vogne mangler denne funktion og medfører ujævn spredning på vanskeligt terræn.

I Sverige er simpel hærdning udbredt, men forskellige typer pelletering sker også (se evt. faneblad "Hærdning" side "Sverige"). Spredningen af hærdet aske sker med ombyggede udkørslesmaskiner, hvorpå der er monteret en specialbygget "kalkspreder" fra danske Bredal.
Værd at vide...
Det er et krav i loven, at asken doseres korrekt og spredes jævnt på arealet.
Siden er udarbejdet af Skov & Landskab, Københavns Universitet bl.a. ud fra ForskEl-projektet "Forbehandling og recirkulering af flisaske".